Бившият световен шампион във Формула 1 Жак Вилньов бе категоричен в коментара си, че пилотът на Мерцедес Валтери Ботас няма шансове да се бори за титлата. Според канадеца Ботас е готов най-вече в психологически план за подобна битка.

В Русия финландецът постигна първата победа в кариерата си и загатна, че има качества да се противопостави както на своя съотборник Люис Хамилтън, така и срещу двете Ферарита. След 4 изминали старта Себастиан Фетел води във временното класиране след 2 победи и 2 втори места.

Лауда настоява: Ферари превъзхожда Мерцедес

„Признавам, че съм изненадан (от победата на Ботас – б.р.)“, заяви Вилньов, който стана шампион през далечната вече 1997 година.

„Ще бъда внимателен оттук нататък. Знам, че Сочи е любимата писта на Валтери, така че той няма да унищожава Хамилтън по същия начин на всяко друго трасе. Освен това не съм сигурен, че той е подготвен в психологически план да се бори за титлата.“

Ботас утоли жажда, проточила се 2000 дни

„Моят фаворит за титлата е Фетел“, добави 46-годишният Вилньов. „Ферари върши страхотна работа и Себ може да се справи с напрежението. Кими Райконен също е изключителен и е много повече от втори пилот. Изненадва ме колко хора отказват да го проумеят. В най-лошия случай разликата между него и Фетел е една десета от секундата на обиколка. Той също така е перфектният съотборник, тъй като никога не създава напрежение в отбора“, заяви Вилньов.