Догодина младият италианец Андреа Кими Антонели ще заеме голямата роля, оставена от седемкратния световен шампион във Формула 1, Люис Хамилтън, след неговото преминаване във Ферари. Този важен трансфер на Антонели беше обявен още в началото на февруари, а последвалите месеци бяха изпълнени с множество слухове относно неговия заместник. В крайна сметка, Тото Волф и екипът на Мерцедес избраха 18-годишния пилот, чието привличане беше официално обявено по време на уикенда за Гран При на Италия.

Атмосферата на напрежение около Антонели ще бъде значителна, когато той застане на стартовата решетка в Мелбърн на 16 март догодина. Въпреки това, той увери, че е готов да се справи с натиска, благодарение на доверието, което екипът на Мерцедес демонстрира в неговите способности. Антонели подчерта, че е невъзможно да бъде заменен пилот от класата на Хамилтън.

"Мисля, че един от основните фактори за справяне с напрежението е фактът, че около мен има цял отбор, който вярва в мен откакто бях много млад. Това наистина помага. Въпреки че понякога не се справям с напрежението, получавам правилната подкрепа от Мерцедес и семейството ми. Много съм доволен да бъда част от тях и да получавам тази подкрепа", заяви Антонели.

"Невъзможно е пилот като Люис Хамилтън да бъде заменен. Той е велика фигура в спорта и е постигнал толкова много в своята кариера. Аз не искам да бъда неговият заместник, аз просто съм следващият пилот на Мерцедес през 2025 година. Много се вълнувам за това. Той е страхотен човек и ме е подкрепял, за което съм много щастлив", добави той в интервю за официалния сайт на Формула 1.

Антонели вече направи своя дебют по време на уикенд от Формула 1. Това се случи по време на първата тренировка на „Монца“, която не завърши по желания начин за него и Мерцедес, след като той се блъсна на „Параболика“ само десет минути след началото на сесията.

До края на годината, Антонели ще участва в още поне една петъчна сесия в Мексико или Абу Даби, както и в теста за млади пилоти на „Яс Марина“ след края на сезона. Има възможност този тест да бъде трансформиран в спринтово състезание за младите състезатели, но това все още не е потвърдено официално от ФИА и Формула 1.

Младият италианец е готов да поеме новите предизвикателства и да покаже своите качества на най-високо ниво в света на Формула 1.