Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо реши да нажежи още повече обстановката между борещите за титлата тази година Люис Хамилтън (Мерцедес) и Себастиан Фетел (Ферари). Опитният испанец, самият двукратен световен шампион, призна, че е учуден от факта, че германецът има повече трофеи от своя конкурент.

Хамилтън тръгва първи по пътя към титлата, но Фетел дебне

Хамилтън, който води в шампионата с 59 пункта пред звездата на Ферари, може да изравни титлите още тази вечер в Гран При на САЩ. Той би станал за четвърти път първенец на света, ако победи в Остин, Тексас, а в същото време Фетел завърши не по-високо от 6-ото място.

Фетел спечели своите титли в периода 2010-2013, когато Ред Бул господстваше във Формула 1. Сега Мерцедес диктува темпото в шампионата през последните години, като има голяма вероятност за четвърти пореден сезон пилот на германския тим да вдигне трофея.

Хамилтън не вярва да спечели титлата още в Тексас

„По някакъв начин ще бъда щастлив Люис Хамилтън да вземе четвърта титла”, коментира Алонсо. „Странно е да видя, че Фетел има 4, а Хамилтън – само 3. Равенството би било далеч по-логично. Смятам, че Люис има по-добрата кариера от двамата.”

Семейстовто на Хамилтън се събира за коронация в Тексас

Самият испанец е наясно, че на този етап трудно може да се озове в позиция, в каквато се намират Хамилтън и Фетел към момента. „Няма специални чувства, когато не се бориш за трофея. Смятам, че когато имах шанс да го правя, Себастиан печелеше, а това понякога болеше, понеже усещаш, че може би заслужаваш успеха повече или понеже си имал шанс тук или там. Когато не си там горе, това просто не значи много. Тази битка не е твоя”, допълни Алонсо.

Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1.