Спорът между двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо и Ред Бул продължава с пълна сила. Испанецът настоява, че противно версиите, които разпространяват шефът на австрийците Кристиан Хорнер и неговият съветник Хелмут Марко, тази година той е имал не едно, а цели 2 предложения.

Цялата полемика около оттеглящия се 37-годишен ветеран от Макларън започна от изказване на Хорнер, който обяви, че не се интересува от испанеца заради способността му „да сее хаос”, където и да отиде. Като отговор на това в свое интервю Алонсо в прав текст заяви, че е имал официално предложение от „червените бикове”, които още сега се оглеждат за заместник на напускащия Даниел Рикиардо. Размяната на реплики продължи в аналогичен стил.

„Имах няколко оферти от Ред Бул”, разкри Алонсо пред „Скай Спортс”. „Имах предложение през 2007-а, 2009-а, 2011-а, 2013-а и две през тази година. Първото дойде в Монако, а второто – сега през август.”

„Коментарите на Кристиан Хорнер и г-н Марко са напълно извадени от контекста. Силно ме изненадаха думите, че съм създавал хаос и съм бил човек, с който трудно се работи. Първо, те никога не са работили с мен. Второ, преследваха ме вече 5-6 пъти през годините, а сега излизат с това.”

„Странно ми е, считам, че е несправедливо спрямо мен. Писах мейл до Кристиан, а той ми върна извинение.”

„Така, както стоят нещата към момента откъм конкурентност, Мерцедес и Ферари имат голямо предимство спрямо Ред Бул, който е „трета сила”. Ако един ден се върна във Формула 1, то ще бъде, за да спечеля световната титла. Не мисля, че това е възможно с Ред Бул”, каза Алонсо.

Още по темата:

Шефът на Ред иронизира Алонсо

Фернандо Алонсо: Отказах на Ред Бул

Фернандо Алонсо - какво можеше да бъде?

Ред Бул: Не желаем Алонсо, той сее хаос, където и да иде