Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо изрази увереност, че новият доставчик Рено ще предостави качествен двигател за сезон 2018. Така испанецът намекна, че се надява на промяна в статуквото от предишните 3 години, когато Хонда така и не можа да произведе конкурентен задвижващ блок.

Макларън ще извлича ползи от ореола

Британският тим реши да заложи Рено в опит да се върне към славните си години, защото от 2012-а досега отборът не е постигал победа в Гран При, камо ли да се бори за нещо по-сериозно. Колкото до Фернандо Алонсо, неговите две световни титли дойдоха като състезател на Рено, а оттам идва и голямото му доверие към френския автомобилен производител.

WEC промени календара си заради Алонсо

„Доверието ми е тотално. Тотално”, заяви Алонсо пред испанския ежедневник „АС”. „Вярвам, че в момента има три производителя на двигатели, които са на много високо ниво, а от тези трите Мерцедес доминира в модерната ера. Ако обаче трябва да се довериш на някого, избираш Рено, които през последните 12 години спечелиха титлата 6 или 7 пъти (като доставчик – б.р.).”

„Рено ти предоставя двигател с гаранции и винаги е било така”, добави пилотът.