Шефът на отдела по аеродинамика в Макларън Питър Продрому смята, че новата защитна система на кокпита – т. нар. „ореол” – отваря възможности за извличане на ползи във връзка с представянето на болида през новия сезон във Формула 1.

От този сезон наличието на ореол става задължително за всички участници, като идеята е детайлът да осигури допълнителна сигурност за пилотите в случай на летящи отломки. Макар правилникът да е сравнително стриктен по отношение размерите и формата на детайла, в Макларън считат, че могат да го използват по-доброто насочване на въздушните струи.

„По отношение на аеродинамиката не бих казал, че няма минуси”, коментира Продрому. „Определено в началото ще бъде предизвикателство да се справим с първата част, която можем да наречем намаляване на пораженията. Едва после можем да погледнем на ореола като на възможност за експлоатация.”

„Това отваря няколко възможности, които са интересни. Сигурен съм, че тук ще видим няколко различни решения. Прозорецът е лимитиран, трябва да имаме предвид какво е позволено във връзка с базовата форма, но като човек, който се занимава с аеродинамиката, определено съзирам възможности”, допълни Продрому.