Фелипе Маса съди ФИА, Ф1 и Бърни Екълстоун за катастрофата в Гран При на Сингапур през 2008 година, която всъщност му коства световната титла тогава.

Бившият пилот от Формула 1 търси 80 милиона като обезщетение, заради скандала, наречен „Крашгейт“. Маса водеше в състезанието, когато Нелсън Пикет съвсем съзнателно е предизвикал катастрофа, за да помогне на съотборника си в Рено Фернандо Алонсо да спечели.

Сумата, която Маса иска е базирана на парите от наградния фонд, който е загубил. А в добавка той счита, че би имал възможност да подпише и други договори, от които да има допълнителни приходи.

Представителите на бившия пилот на Ферари потвърдиха официално, че са стартирали правната процедура в понеделник, а коментар от ФИА бе отказан към момента.

Gulliver/GettyImages
18 снимки

Миналата година бразилецът заяви, че той трябва да е победител и ще си търси правата до успех. Бившият шеф във Формула 1 Екълстоун миналата година каза, че той и Макс Моузли (президент на ФИА по онова време) са били наясно, че е съществувала вероятно за подобно нарушение на правилата, но са решили да не предприемат нищо.