Войната между съотборниците в Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг може да бъде овладяна от тима чрез тайнствен документ, пише швейцарският вестник „Блик“.

„Вътрешнопартийният“ дуел между британеца и германеца се заформи през 2014 година с началото на доминацията, която Мерцедес наложи във Формула 1. Розберг бе единственият реален претендет за световната титла, която се озова в ръцете на Хамилтън след последното състезание през миналия сезон.

Битката очаквано се пренесе и през настоящата кампания, в която Люис има преднина от 17 точки във временното класиране. Това не се нрави много на шефовете в Мерцедес, които принудили двамата състезатели да се подпишат под въпросния документ като гаранция за добро поведение и равнопоставеност.

„Става дума за документ, който и двамата трябваше да подпишем“, обясни Розберг. „За какво се отнася ли? За това как трябва да се държим на трасето, по време на старта, изпреварванията и така нататък.“

Шефът на тима Тото Волф пък заяви, че не очаква от подчинените си да бъдат първи приятели. „Като отбор не очакваме от тях да се държат добре (един с друг – б.р.). Или – нека го кажем така – да се правят на приятели пред медиите. Искаме от тях да се уважават, както и да спазват правилата“, коментира германецът.