Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаквано не бе най-щастливият човек на света след триумфа на своя съотборник Нико Розберг в Гран При на Австрия. Дуото на Мерцедес за пети път през сезона постигна двойно победа, а горчилката за британеца бе по-голяма заради факта, че той потегли от първата позиция.

Слабият старт коства много за Люис, който в хода на състезанието получи и 5-секундно наказание, което допълнително го затрудни в преследването на Розберг.

Двукратният световен първенец даде отдушник на част от емоциите си при блиц интервюто с Герхард Бергер след награждаването. Тогава бившият австрийски пилот във Ф1 започна с встъплението, че Нико винаги успява да изненада Хамилтън точно когато последният си мисли, че е започнал да се откъсва пред партньора си в шампионата.

Люис побърза да го прекъсне и го потупа по рамото с думите: „Радвам се на ентусиазма ти, човече.“

Все пак шампионът намери сили и поздрави Розберг за победата. „Нико свърши фантастична работа днес, беше по-бързият от двама ни. Със спирането в бокса загубих шанса си за победата. Разликата с него беше непреодолима“, допълни Хамилтън.