Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг заяви, че взаимоотношенията му с неговия съотборник Люис Хамилтън са станали по-трудни през тази година.

Двамата имаха напечен първи сезон като партньори през 2014 година, като до последно водеха люта битка за трофея, който в крайна сметка се озова в ръцете на британеца. Розберг обаче заяви, че това го мотивира още повече и в момента е в серия от две последователни победи през настоящата кампания.

Така преднината на Хамилтън пред него се смъкна до едва 10 точки, което очевидно се е отразило на приятелските им отношения. „Сега нещата са по-трудни. И двамата сме амбициозни, така че не ни е лесно. Разбираме се добре, но вече не сме първи приятели“, каза Розберг.

„Имаме и добри фази, когато се смеем заедно, но после идват и горчивите моменти, когато нещата стават сериозни. Виждаме се доста често, тъй като тренираме в един и същи фитнес. И двамата следим какво прави другия, за да бъдем сигурни, че нито един няма да получи предимство“, допълни германецът, който както своя съотборник, живее в Монако.