Семейство Шумахер рядко говори за легендарния Михаел, който от 2013-а насам продължава мъчителното си възстановяване след ски падане, без да има никакви новини за състоянието му.

Неговият син Мик сега обаче отправи много емоционални думи за татко си. "Щастлив съм да бъда син на най-големия пилот във Формула 1 за всички времена. Щастлив съм, че той е най-добрият пилот във Формула 1 за всички времена и затова му се възхищавам. Дори и когато понякога е трудно, е такова, каквото е. Има си добри и лоши страни", споделя Мик в интервю за списанието на Световната автомобилна асоциация FIA, имайки предвид състоянието на баща си.

"Да имаме подкрепата на много хора по целия свят не е най-лошото нещо. Благодарен съм затова", допълва 19-годишният младеж, който уверено върви по стъпките на татко си.

През 2018-а той спечели европейския шампионат на Формула 3, а през този сезон ще направи стъпка нагоре и ще участва във Формула 2. Освен това Мик наскоро подписа договор с академията на Ферари - отборът, с който татко му спечели пет от седемте си титли.

Мик споделя за моментите, в които е карал картинг с баща си. "Беше огромно удоволствие да му споделя това и си спомних как веднъж той ме попита, дали за мен това е хоби или искам да го върша като професия. Тогава му казах без колебание, че искам да ми бъде професия. Никога не съм искал друго."