Пилотът на Ферари Фелипе Маса се изказа в подкрепа на катастрофиралата си колежка Мария де Вийота и припомни инцидента, при който той самият едва не загуби зрението си. След вчерашаната черепна операция на 32-годишната испанка, стана ясно, че лекарите не са успели да спасят дясното й око.

Тест пилотът на Маруся пострада по време на тренировъчни сесии на „Дъксфърд Еърфийлд“, след като се сблъска с хидравличната рампа на един от камионите по поддръжката на тима. След настаняването й в болница тя премина през тежка хирургическа интервенция, която продължи около 12 часа.

Маса изрази симпатиите си към Де Вийота, след като преди 3 години пружина от болида на Рубенс Баричело отскочи и удари в главата движещия се зад него пилот на Ферари. Тогава Маса веднага изпадна в безсъзнание и се блъсна в огражденията. При неговата операция на лявото око в черепа на бразилеца бе поставена титаниева пластина, която да го заздрави.

„В мислите ми съм с Мария и нейното семейство“, заяви Маса. „Моля се на Господ да й помогне в този тежък миг. Не се предавай, Мария, и мисли позитивно!“