Състезателката Мария Де Вийота беше откарана в болница, след като нейният болид се удари в паркиран камион по време на тестове за развитието на новите автомобили на Формула 1. От нейния отбор Маруся съобщиха, че испанката, която е карала болида за първи път, е катастрофирала в 8:10 часа местно време.

"Мария беше откарана в болница. Ще дадем допълнителна информация, когато нейното състояние бъде определено", съобщиха от отбора, който провеждаше тестовете си на летище.

Пратеникът на "BBC" Крис Ман, който беше на трасето в момента на инцидента, добави, че болидът "увеличи скоростта си изненадващо", което е довело до удара в задната част на камиона.

"Шлемът на пилота изхвърча до камиона. Това стана внезапно, а гледката беше доста шокираща. Автомобилът намали, както го прави в състезания, за да влезе обратно в бокса, но изведнъж започна да ускорява и продължи да го прави до сблъсъка", каза още той.

32-годишната Де Вийота беше заклещена в болида почти 15 минути, но спешните медицински екипи успяха да я извадят от машината и да я откарат в болница за интензивно лечение.