Вече бившият пилот на Макларън във Формула 1 Кевин Магнусен направи не много приятното разкритие, че е бил уведомен за раздялата си с отбора по време на рождения си ден.

23-годишният датчанин до последно таеше надежди, че ще получи втори шанс при британците, за които вече кара през миналата година. Тогава като дебютант той постигна 11-о място при пилотите и спечели 55 точки.

Впоследствие Магнусен бе понижен до тестови пилот, тъй като завръщането на Фернандо Алонсо наложи рокади в състава. След дълго умуване в крайна сметка шефовете решиха да заложат на опита и Дженсън Бътън запази титулярната си позиция. Преди седмици стана ясно, че британците ще разчитат на Бътън и за 2016 година, което беше ясен сигнал за Магнусен какво ще последва.

Младокът разкри, че новината за освобождаването не му е била съобщена лично, а е дошла с имейл на рождения му ден. „Когато срокът на опцията, която Макларън имаше по отношение на мен, изтече, аз просто чаках да чуя нещичко от тях“, коментира Магнусен.

„Изминаха няколко дни, без нищо да се случи, а после – около седмица по-късно – видях имейл от личния асистент на Рон Денис Жустин Боуен. Имах представа какво ще прочета вътре“, каза Магнусен.

„Беше кратичко съобщение, което ме известяваше, че за в бъдеще няма да имам ангажименти към отбора. Всъщност, то пристигна до мен на рождения ми ден“, добави състезателят.