Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер опита да омаловажи статута на своя тим като фаворит след първите зимни тестове през 2019-а. Монегаскът, макар и млад, отчете, че през това време на годината всички тимове се опитват да не разкриват докрай своите козове.

Вчера първата четиридневна серия от изпитания приключи, а още преди нейния финал от Ред Бул и Мерцедес се надпреварваха да говорят за предимството на „скудерията” от половин секунда в рамките на обиколка.

„Колата ни е много податлива за управление, което прави нещата по-лесни за мен като пилот”, каза 21-годишният Льоклер.

„По време на тези тестове винаги има много блъфове, така че не трябва да разчитаме много-много на постигнатите времена.”

„Сигурен съм, че Мерцедес не е разкрил всичките си карти, както и ние. Знаем, че имаме силен болид, но не знаем колко добри са нашите противници.”

В същото време пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен очаква Льоклер да окаже сериозен отпор на своя съотборник във Ферари. „Мисля, че ще се получи точно така, защото Шарл е много бърз и интелигентен. Да, липсва му опит в сравнение с Фетел, най-вече по отношение на състезателната дистанция. Във всички случаи очаквам да бъде по-бърз от Кими Райконен”, предрече Ферстапен.

„Хората не бива да забравят, че това е едва вторият ми сезон във Ф1”, реши да напомни самият Льоклер. „Имам нужда от време, за да израсна в новата си роля. Не отивам в Австралия, за да постигна първа победа. Целта ми е преди всичко да си свърша добре работата”, додаде роденият в Монако талант.