Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф потвърди информациите, че основният конкурент Ферари има преимущество пред всички останали поне на първата серия от зимни тестове.

Наблюдението първо беше направено от Франц Тост, боса на Торо Росо, който заяви, че болидите на „скудерията” водят с половин секунда пред най-близките си преследвачи. И през 2018-а, и през 2017-а „черните кончета” стартираха обещаващо и оказаха истинска конкуренция на Мерцедес, ала в крайна сметка германците са тези, които спечелиха титлите при конструкторите и пилотите през последните 5 сезона.

Това идва да покаже, че ситуацията не е новост за Мерцедес, който на този етап отчита предимството на конкурента си. „Съгласен съм с Франц Тост. Реалистично погледнато, явно Ферари води с половин секунда”, каза Волф.

„Все пак не можеш завинаги да бъдеш фаворит. Самите ние все още не съм показали всичко, на което сме способни”, допълни австриецът.

Според мнозина причината за този ранен аванс се крие в дизайна на предното крило, който предлагат от Ферари. „Ние оценяваме концепцията на тяхната кола, но сме уверени, че нашият избор също се сработи през сезона. Ако не, ще трябва да променим подхода си, но това ще отнеме седмици”, допълни Хамилтън.