Новият шеф на Ферари във Формула 1 Матия Биното беше категоричен, че Себастиан Фетел продължава да бъде водещият състезател за „скудерията”, но окуражи дебютанта Шарл Льоклер, че „не се допускат предразсъдъци”.

Вътрешният дуел между далеч по-опитния четирикратен световен шампион и 21-годишния младок ще бъде едно от централните събития през сезон 2019. Немалко анализатори и бивши пилоти дори подкрепиха монегаска и очакват от него нещо много повече от предизвикателство към именития му партньор.

Биното подсказа, че Льоклер ще трябва първо да се утвърди зад волана на Ферари, преди да се мисли за нещо повече. „Смятам, че би било напълно нормално, особено в началото на сезона, ако се случат определени ситуации, нашият приоритет да падне върху Себастиан”, заяви босът.

„Той е гидът, с чиято помощ тимът се е прицелил в световната титлата, но няма да се допускат предразсъдъци. Абсолютният приоритет пред Ферари е да победи.”

„Да разполагаме с толкова конкурентна двойка пилоти не е проблем, виждам го по-скоро като възможност. Себастиан почти няма какво да доказва и си остава нашият водещ състезател. Шарл все още има да учи, както сам обича да повтаря. Ние обаче знаем колко талантлив е той. Надявам се да имам този проблем да ми се налага да управлявам двама пилоти, които се борят за челната позиция”, добави Биното.