Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се зарече, че нито той, нито Мерцедес са склонни да отстъпят троновете при пилотите и конструкторите, без да дадат солиден отпор на Ферари. Британецът обаче побърза да подчертае, че това трябва да се случи, без да се стига твърде далеч.

Зимните тестове през 2019-а потвърдиха, че за поредна година дуелът на върха се очертава да бъде между основните заподозрени. Хамилтън по-рано заяви, че „черните кончета” имат предимство от половин секунда на обиколка, а това е разлика, която би принудила всеки да потърси възможни преимущества под дърво и камък.

„Със сигурност нещата ще бъдат по-трудни”, заяви Хамилтън. „Мисля, че миналата година изоставахме откъм представяне в началото, така че трябваше да надскочим себе си. Сега би трябвало да направим и стъпка отвъд това, нужно да изстискаме нещо допълнително.”

„Също така обаче трябва да внимаваме при подобен сценарий, защото той би могъл да ни тласне отвъд границата и да доведе до обратния ефект. Тук е изграден най-добрият отбор. Имаме опит, не сме световни шампиони по случайност. Трябва да останем бдителни и балансирани”, допълни Хамилтън.