Базираният в САЩ консорциум Андрети Аутоспорт е в преговори, за да придобие базираната в Швейцария компания Заубер. Преди няколко сезона Заубер имаше отбор във Формула 1, а сега притежава състезаващия се при най-добрите Алфа Ромео Тийм.

Американският сайт за автомобилни и моторни спортове Racer.com съобщава, че още по-сериозни разговори са били предвидени за Гран при на САЩ в Остин по-късно този месец. Друг водещ информационен портал Motorsport.com се позовава на свои източници, според които Андрети Аутоспорт ще приключат в близко бъдеще тези преговори и ще се сдобият с отбор от Формула 1.

Майкъл Андрети, който е бивш шампион от ИндиКар и син на състезаващия се във Формула 1 и шампион през 1978-а година Марио Андрети, и преди е говорил, че имат интерес да влязат в това състезание.

 

"Виждам, че вървят много слухове и информации, заяви Майкъл Андрети, който има интереси във Формула Е за електрически автомобили, както и в Екстрийм Е. "Ние работим по въпроса да вземем отбор от много, много време. Когато правилната възможност дойде, ние сме готови да скочим в играта и да се възползваме от някоя оферта. Няма нищо за момента, което да споделя, но кой знае какво ще стане в следващите дни?"

Сайтът Racer.com заяви, че Андрети вече е имал сериозни разговори с Уилямс и Хаас, но тези със Заубер са най-интересни и за двете страни.