Световният шампион от Формула 1 за 1996 година Деймън Хил посъветва Мерцедес да даде пълна свобода на Люис Хамилтън през приближаващия сезон, за да не го загуби.

Британецът напусна смени Макларън с немския тим през 2013 година, а „сребърните“ стрели му доставиха три чудесни болида, с които той спечели 2 поредни шампионски титли. През миналия сезон Нико Розберг го надви в дуела за трофея, като в заключителната част от кампанията Хамилтън отправи обвинения за неравнопоставено отношение към двамата пилоти.

И Хамилтън готви ранно оттегляне?

„Люис е един емоционален звяр и може да стигне до ситуация, в която да си каже, че е бил дотук и повече няма да го прави“, коментира Хил. „Това е напълно възможно за всеки пилот, но не всеки се радва на неговия лукс, защото той ще бъде желан навсякъде.“

„Люис е в силна позиция. Мерцедес трябва да реши дали го иска, той е огромен актив за тях. Или ще му дадат пространство да работи, или не. Ако нещата не вървят добре за Люис, той има тенденцията да го обявява гласно.“

Ред Бул: Доминацията на Мерцедес вреди на Формула 1

„Той прави това, което е необходимо, за да съхрани баланса в живота си. Нико се отказа заради напрежението от конкуренцията. Ако Люис реши да си почине и да изпусне парата, а после да се върне – това също е добро решение. Когато си талантлив пилот, трябва да си създаваш условия да работиш, без работата да те поглъща изцяло. Люис знае как да управлява ресурсите си“, допълни Хил.