Пилотът на Рено във Формула 1 Нико Хюлкенберг се отнесе с чувство за хумор към спекулациите относно евентуален свой трансфер в Ред Бул. Германецът беше категоричен, че в тези слухове няма дори зрънце истина, но пък се отразяват благотворно на неговата самооценка.

Вече дни наред се пише, че съветникът на „бековете” д-р Хелмут Марко е осъществил първоначален контакт с 31-годишния Хюлкенберг заради слабото представяне на сегашния съотборник на Макс Ферстапен – Пиер Гасли. Самият французин окачестви историите с нецензурен израз, а неговият колега от Рено също го подкрепи.

„Мисля, че чух тези истории от италианска медия”, заяви опитният Хюлкенберг. „Всичко това са съчинения. Просто става дума за фалшиви новини.”

„Е, те се отразиха добре на моето его. Не, сериозно – нямаше ефект. Това не ми повлия. Моята увереност е окей, дори и без подобни информации”, допълни Хюлкенберг, който само веднъж в първите 6 старта от сезона във Формула 1 завърши в зоната на точките (Австралия).

„Ние ще отговорим. Чувствам се относително силен. Харесва ми пистата в Монреал, харесва ми и градът. Чувствам, че колата ни е определено е конкурентна спрямо четвъртия най-силен отбор”, добави Хюлкенберг.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!