Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън демонстрира тънко чувство за ирония, когато реши да отвърне на закачката, която Себастиан Фетел отправи към отбора на Мерцедес.

Преди няколко дни германският пилот на Ферари обвини доминиращата сила в кралските гонки, че правят състезанията скучни и поради тази причина носят вина за отлива на фенове. Фетел визираше последните два сезона след въвеждането на новите хибридни турбо двигатели, които спомогнаха за това титлите да се решават между двамата пилоти на Мерцедес – Хамилтън и Нико Розберг.

Всичко освен шампионска титла ще бъде провал за Ферари

Британецът, който вече е трикратен световен шампион и на една титла от Фетел, обаче припомни, че не толкова отдавна неговият колега се намираше в подобна ситуация. „Казаното от него ми е забавно, защото той печелеше четири години поред, а аз само две. Така че докато не стигна неговото ниво, няма да съм отегчил хората толкова, колкото той го направи“, заяви 30-годишният пилот.

„На всеки, който твърди подобни неща, мога само да кажа, че зад тези резултати стои доста тежка работа, която свършихме. Намираме се на тази позиция, защото в момента сме най-добрите. Ще е хубаво останалите да имат малко повече уважение към резултатите ни“, добави Хамилтън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS