Пилотът и голямата звезда на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел призна, че все още не знае каква ще бъде динамиката на взаимоотношенията му с неговия нов съотборник Шарл Льоклер. Германецът заяви, че не може да каже дали младокът няма да внесе ненужни „политики” в отбора.

Месеци преди края на сезон 2018, след който Ферари пак остана с празни ръце откъм отличия, най-успешният тим в историята на Ф1 обяви, че се разделя с ветерана Кими Райконен и го заменя с талантливия Льоклер. Монегаскът направи доста впечатляваща дебютна кампания със Заубер и определено ще бъде следен под лупа при първата му авантюра в отбор със сериозни амбиции.

Фетел и Райконен демонстрираха чудесна хармония помежду си, което по принцип се среща рядко между съотборници, които са били световни шампиони. Тепърва на германеца му предстои да опознае своя нов съотборник.

„Още нищо не знам”, заяви Фетел пред швейцарското издание „Блик”. „Хармонията между мен и Кими значеше, че няма място за ненужни политики. Винаги сме си оставяли необходимото пространство и поради това не си създавахме грижи един на друг.”

„Всеки човек е различен. Дали с Шарл ще се разбираме, бързо ще стане видно. Той е добре възпитано момче, а Ферари е огромен шанс пред него. Основният закон обаче си остава непроменен: всеки ще се стреми да надвие другия”, допълни Фетел.