Пилотът на Ферари Себастиан Фетел беше изключително гневен заради спуканата си задна дясна гума, която доведе до неговото отпадане в предпоследната обиколка в Гран При на Белгия.

Подобен инцидент по време на свободните тренировки имаше и завършилият на второ място днес Нико Розберг, като случките със сигурност ще породят още по-сериозен негативизъм към доставчика на гуми „Пирели“. Фетел не караше със максимална скорост и това предотврати по-сериозни последствия, но пък той загуби третото място, което остана за състезателя на Лотус Ромен Грожан.

След състазанието пилотът на Ферари бе запитан дали не е прекалил с очакванията си към издръжливостта на гумите. „Не, не мисля. Колко обиколки пропуснах? Не бяха много. Такива неща не бива да се случват. Това е. Ако се бе случило с 200 метра по-рано, когато карах с 300 км/ч, сега можеше и да не стоя пред вас“, каза четирикратният световен шампион.

„Не знам какво трябва да стане, за да се вземат мерки. Ще ви кажа защо съм разочарован – отчасти се дължи на резултата, отчасти на това как вървеше надпреварата за нас. Със сигурност заслужавахме да завършим на подуима. Има неща, които се виждат от всички, но никой не говори за тях, а това е неприемливо.“

„Всеки път се казва едно и също - „имало сцепване, пунктура, пилотът отиде върде встрани“. Това са ла**а! Щом Нико казва, че не е напускал пистата, значи не е. Същото се случи с мен – не съм излизал извън трасето и просто от нищото гумата избухна.“

„Според мен е нужно да си поговорим хубаво. Може би нещата не са така лоши като на „Силвърстоун“ преди няколко години, но въпреки това ситуацията е крайно неприемлива“, добави Фетел.