Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че е окуражен след днешното си трето време във втората свободна тренировка преди Гран При на Малайзия.

Германецът не успя да завърши първия старт за сезона в Австралия заради техническа повреда, но днес показа добро темпо и остана само на 61 хилядни от секундата зад най-бързия на „Сепанг“ Нико Розберг (Мерцедес).

„Според мен имахме добър ден днес, макар времената от петък със сигурност да не са най-важните в света“, отчете Фетел. „Но е хубаво да бъдем в челото и да сме близо до водещите пилоти. Имахме добър ден, макар и не съвсем гладък за нас двамата с Даниел Рикардо. Има още върху какво да работим по отношение на софтуера, програмирането на болида, но нещата са такива. Според мен и за другите не е по-различно. Всички трябва да учим още много.“

„Ще има и състезание с времето. Виждали сме какво става тук през последните години. Преди всичко обаче ще се конкурираме с нас самите, понеже още не сме на 100 процента. С всеки изминал ден обаче ставаме по-добри, сякаш всяка следваща обиколка ни помага. Утре можем да направим важна крачка напред“, допълни германецът по повод предстоящата квалификация, която започва в събота от 10 часа българско време.

Стартът за Голямата награда на Малайзия е в неделя от 11 часа.