Доминацията на Мерцедес от началото на сезона във Формула 1 продължи и във втората свободна тренировка преди Гран При на Малайзия. След като Люис Хамилтън бе най-бърз в първата, следващата сесия на пистата „Сепанг“ бе изключително добра за неговия съотборник Нико Розберг.

Германецът даде първи резултат от 1:39,909 минути, а Кими Райконен, макар и с бързо деградиращи гуми, за втори път днес завърши най-близо до лидера – този път само на 35 хилядни от секундата. Доста изненадващо световният шампион Себастиан Фетел се нареди на трета позиция с пасив от 61 хилядни, а Хамилтън остана четвърти с изоставане от 0,142 секунди.

От друга страна проблемите за Лотус продължиха и днес, като Пастор Малдонадо изобщо не излезе на трасето, докато Ромен Грожан завъртя само 14 обиколки преди да получи повреда по автомобила.

Другият пилот на Ред Бул – Даниел Рикардо също имаше проблеми към края на тренировката, когато за момент излетя от пистата, но успя да овладее колата си. „Само малко покарах в чакъла. Ще се прибера бавно“, съобщи той на инженерите си.