Немският пилот на Ферари Себастиан Фетел даде най-доброто време по време на първия ден от тестовете преди старта на сезона. След 69 обиколки той фиксира време от 1.29,939 минути на трасето в Барселона.

Във втората част на първия ден от предсезонните тестове, отборите продължиха работата си върху проверката на всички системи и аеродинамиката.

Действащият шампион в кервана Люис Хамилтън завъртя 155 обиколки, а това показва, че "сребърните стрели" нямат проблеми с надежността на болида. Хамилтън изостана от Фетел с 0,470 сек.

Третото място в протоколите записа Даниел Рикиардо, който със своя болид RB 12 успя да изпревари Валтери Ботас от Уилямс. И двамата навъртяха 80 обиколки.

Резервният пилот на Форс Индия Алфонсо Селиш се нареди 5-ти. Дженсън Бътън с Макларън Хонда даде време от 1.26, 735 минути и се нареди 6-ти след 84 извъртяни обиколки.

Ромен Грожан с Хаас завъртя 31 обиколки и остпъни на лидера с 3,460 сек. 

Джулиън Палмър с Рено даде време - 1.29.356 минути (36 обиколки), което беше и най-слабото от всички излезли на пистата. Това отново поставя въпроса за евентуални проблеми пред тима и през новия сезон.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS