Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел кавалерски призна превъзходството на Мерцедес по време на старта за Голямата награда на Австрия.

Германецът се размина за малко с място на подиума, след като заради проблем със задна дясна гума при влизането си в бокса загуби третото място за сметка на Фелипе Маса (Уилямс) и не можа да си го върне. В същото време Нико Розберг и Люис Хамилтън окупираха първите две места, с което донесоха пета двойна победа на Мерцедес от началото на кампанията.

„Не мисля, че темпото ни от петък се изпари, колата се държеше добре, но противниците ни показаха нещо повече“, каза Фетел.

„Мерцедес бе в състояние в голяма част от времето да се състезава с техния режим за висока мощност, който използваха и в квалификациите. Ако погледнете откриващите им обиколки, двете водещи коли заедно с Уилямс имаха най-добрите времена. Не бих казал, че са ни изненадали.“

„Ако състезанието беше доста по-дълго, може би щях да изпреваря Маса, но той си свърши работата по чудесен начин. Покриваше завоите, затова ни беше трудно да го прескочим“, добави четирикратният световен шампион.