Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън сподели, че днешната квалификация в Австрия е имала „крайно неочакван“ финал, заради който пилотът на Мерцедес е сметнал, че е загубил полпозишъна.

В утрешния старт именно британецът ще поведе колоната с резултат от 1:08,455, който постигна в третия етап от битката за позиции. Хамилтън можеше дори да подобри времето в последната си бърза обиколка, но излетя от трасето още в първия завой. Това даде шанс на неговия партньор Нико Розберг да отмъкне полпозишъна, ала той изгуби контрол над болида си в последния завой и се озова в чакъла.

„Като цяло това бе много трудна квалификация за всички предвид условията на пистата. Благодарен съм, че успях да завърша третата си обиколка при първата си серия в Q3. При следващото си излизане натиснах малко повече и блокирах задните гуми.“

„Не бях толкова притеснен толкова дали ще загубя полпозишъна, тъй като се опитвах да подкарам колата. Това беше най-голямата ми грижа, но, естествено, веднага след това си помислих, че съм изпуснал първата позиция“, добави Хамилтън.