Нико Розберг с Мерцедес победи в Гран При на Австрия, след като завъртя най-бързо 71 обиколки на трасето с време 1:30:16.930 часа. Втори се нареди съотборникът му Люис Хамилтън с изоставане от 3,8 секунди от победителя, а трети на почетната стълбичка завърши Фелипе Маса с Уилямс. Четвърти се нареди Себастиан Фетел с Ферари. Валтери Ботас и Нико Хюлкенберг допълниха шестицата на пистата в Спилберг.

Още в първата обиколка Розберг успя да изпревари Хамилтън, а това се случи на старта на надпреварата. Кими Райконен и Фернандо Алонсо се сблъскаха в първата обиколка, след като Ферарито на Райконен поднесе и удари болида на Алонсо, изхвърляйки го от пистата. Така и двамата се озоваха на мантинелата,  а състезанието за тях приключи. На пистата се появи кола за сигурност, която се оттегли по време на 6-ата обиколка. Междувременно и пилотът на Мейнър Стивънс отпадна.

Бътън влезе в бокса, за да изтърпи наказанието си от 10 секунди, което му беше наложено, но след проблеми в болида напусна борбата. Така Макларън прекрати участието си в надпреварата рано-рано. 

В 39-ата обиколка Хамилтън настъпи бялата линия и получи наказанието от 5 секунди, които ще бъдат добавени към времето му след края на състезанието. Лидер след 43-ата обиколка си остана Розберг, втори остана Хамилтън, а това стана след като двамата влязоха в бокса за смяна на гуми.

След изминаването на 51 обиколки Розберг остана лидер, следван от Хамилтън, трети беше Маса, 4-ти Фетел, а 14 пилоти продължиха борбата.

Сериозна битка се заформи за третото място между Маса и Фетел, като пилотът на Ферари намаляваше изоставането си от бразилеца. След 58 обиколки разликата падна под две секунди. Битката между двамата се ожесточи, а изоставането на Фетел беше намалено до около половин секунда.

Малко преди края на надпреварата Розберг се оплака към бокса, че има вибрации в болида, но нещата се нормализираха, а в крайна сметка Розберг спечели за втори пореден път надпреварата в Австрия, а Маса успя за задържи Фетел зад себе си в края на състезанието.

При пилотите Хамилтън води с актив от 169 точки, Розберг е втори със 159, трети е Фетел със 120, следват Райконен  - 72, Ботас - 67, Маса - 62 и други. При конструкторите Мерцедес е лидер с 328 точки, Ферари е на второто място със 192, Уилямс е трети със 129.  

Следващата надпревара е на Силвърстоун за Гран При на Великобритания на 5 юли.