Макар че самият нарече Формула 1 „слабо шоу”, славният ветеран Фернандо Алонсо не пожела да отхвърли вероятността през 2020 година отново да бъде част от „кралските гонки”.

Двукратният световен шампион още през август обяви, че се оттегля в края на сезона, за да може да концентрира усилията си в преследването на т. нар. „Тройна корона” – победи в Гран При на Монако (Ф1), „24-те часа на Льо Ман” и Индианаполис 500. Първите две точки от плана вече бяха отметнати, като тъкмо през 2018-а с отбора на Тойота Алонсо покори марковата надпревара в Льо Ман. През 2019-а той със сигурност ще се пусне отново в Инди 500, този път с тима на Макларън, чийто интереси брани във Ф1.

„Ще има още няколко предизвикателства освен Инди 500”, заяви 37-годишният Алонсо. „Имам нужда да презаредя батериите си през следващата година, но през 2020 е вероятност да изкарам цял сезон в ИндиКар, цял сезон отново във Формула 1 или в някои други серии.”

„Опитът ще бъде ключов в Инди 500, защото сега познавам състезанието и събитието. Това ще са дълги две седмици, защото макар квалификациите и форматът да се струват лесни на хора, които участват от години, всичко беше ново за мен”, допълни Алонсо.