Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо, който вече обяви своето решение да се откаже от Формула 1, заяви, че е емоционален в последните няколко седмици поради оттеглянето си от спорта. 37-годишният състезател все още е не решил къде ще продължи своята кариера, но не крие амбициите си да спечели ,,Тройната корона“ – Индикар, 24 часа на Льо Ман и Гран При на Монако. Испанецът е триумфирал в две от тях, като единствено не е покорявал върха в Индианаполис.

,,Заснемам на телефона си тържествените обиколки на последните няколко състезания“, споделя той за CNN. ,,Никога не съм правил нещо подобно, но сега сякаш искам да запаметя всеки един миг. След като обявих решението си за отказване, всяко едно състезание от август насам е по-емоционално за мен“, допълва той.

Алонсо е уверен, че може да се бори за титлата в Индикар и по този начин да спечели ,,Тройната корона“. ,,Постигнах много повече, отколкото някога съм си мечтал в кариерата. Мисля, че настъпи моментът, в който трябва да потърся друго предизвикателство и има състезания, от които аз съм силно заинтригуван. Целта ми е да спечеля Индикар и да попълня ,,Тройната корона“ след победите си на 24 часа на Льо Ман и Гран При на Монако“, завърши Алонсо./БГНЕС