Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел може да се окаже принуден от своя нов съотборник Шарл Льоклер да вземе тежко решение в края на новия сезон. Подобно гледище изрази бившият световен шампион Дженсън Бътън.

През 2018-а Ферари имаше всички изгледи най-сетне да прекъсне 5-годишната тотална доминация на Мерцедес, но както отборът, така и самият Фетел допуснаха доволно количество грешки, които улесниха значително Люис Хамилтън в спечелването на 5-ата си световна титла.

Предстоящата кампания донесе нов съотборник за Фетел, след като ветеранът Кими Райконен реши да се върне в Заубер. Младият Льоклер загатна за огромен потенциал в дебютната си кампания, в която разполагаше с крайно неконкурентния болид на Заубер. Мнозина анализатори и бивши пилоти от Ф1 считат 21-годишния монегаск за бъдещ световен шампион, а Бътън е на мнение, че Льоклер ще постигне изненада по-скоро рано, отколкото късно.

„Атмосферата за Себастиан във Ферари определено е по-различна, отколкото беше в Ред Бул”, каза Фетел пред „Скай Спортс”. „Може би там напрежението е по-голямо. Ще е интересно да видим как ще се справи той през тази година.”

„Годината ще бъде голяма за Себастиан. Когато Даниел Рикиардо пристигна в Ред Бул, на него му беше трудно. Даниел го постави под голямо напрежение и спечели повече точки от него. Мисля, че Шарл може да направи същото през година и подтикне Фетел към тежко решение относно къде вижда бъдещето си и какво ще прави оттук нататък.”

„Фетел е невероятно умел пилот и е супер бърз, но ако умът ти не е на правилното място, тогава това няма значение. Шарл изглежда като човек, който кара с радост и има късмет, много е спокоен, затова си мисля, че е готов да отправи сериозно предизвикателство. Това понякога може да разклати даден състезател”, допълни Бътън.