Закъсалият финансово тим на Форс Индия по всички личи се сдоби с нов платежоспособен собственик. Досегашният бос на отбора Виджай Маля нямаше друг верен ход, след като в момента се бори срещу своята екстрадиция от Великобритания в Индия, където съдебните власти го търсят да отговаря за финансови измами.

Макар че все още нищо не е потвърдено официално редица авторитетни издания пишат, че милиардерът Лоурънс Строл е закупил съществуващия от 2007-а тим. Богаташът е много наясно с материята, в която навлиза, тъй като неговият син Ланс Строл в момента е пилот на Уилямс.

За момента не се знае дали занимаващият се приоритетно с мода Строл е закупил всички акции или просто е придобил мажоритарен дял. Няколко медии обаче твърдят, че ако сделката не е била стана факт в дните след Гран При на Германия, то в най-скоро време Форс Индия би бил принуден да обяви банкрут.

Сега естествено моментално тръгнаха спекулации, че от следващия сезон Строл-младши ще напусне Уилиямс, за да премине в тима на баща си, където мястото му ще бъде повече от сигурно.