Съдилище в Делхи вчера е издало нова заповед за запор над имуществото на бизнесмена Виджай Маля, който притежава отбора във Формула 1 Форс Индия. Причината е системното неявяване на богаташа на процеса срещу него за пране на пари.

Главният общински съдия Деепак Шерават издаде заповедта след сигнал от специализирания публичен обвинител, че  Изпълнителната дирекция не е получила какъвто и да отговор от властите, натоварени със запорирането. По случая е определено и допълнително изслушване на 5-и май.

Още на 27-и март бе издадена първата заповед за запор, която бе спусната до комисаря на полицията в Бенгалуру. До вчерашния ден нямаше сигнал властите да са се задействали по въпроса.

На 4 януари Виджай Маля бе обявен за системен нарушител във връзка с неявяванията си пред съдебните органи. На 12 април миналата година пък вече имаше издадена заповед за задържането му, която изрично изключваше варианта за освобождаване под гаранция.

Още от 2016 в Индия държат да изправят боса пред съда, но до този той се укриваше във Великобритания. През миналата година той бе заловен от местните власти и оттогава се влачи съдебното дело по екстрадицията му.