Бизнесменът Виджай Маля официално се оттегли от позицията си на директор в своя отбор от Формула 1 Форс Индия. Индиецът предостави своето място в борда на сина си Сидарт Маля.

62-годишният колоритен магнат в момента очаква развръзката на процедурата си по екстрадиция от Великобритания в родната Индия, където има издадена заповед за ареста му. В неговата родина вече години наред търсят начини да го подведат под отговорност за финансови измами и пране на пари. През цялото време Маля отрича участието си в подобен род дейности, докато се укриваше в чужбина.

Понастоящем Форс Индия се притежава от Виджай Маля и неговият съдружник Субрата Рой. Двамата имат по 42,5 процента дял в отбора. Останалите 15 процента са в ръцете на холандеца Мишиел Мол.

Всъщност още през миналата седмица Маля е привел в управата на Форс Индия нужната документация за оттеглянето си. Този ход е може би най-доброто за самия тим, който в тежката ситуация се опитва да съхрани реномето си. Естествено, оттеглянето му като директор не променя по никакъв начин неговия статут на мажоритарен собственик.

Още по темата:

Нова заповед за запор над имуществото на боса на Форс Индия

Все по-голям натиск върху Форс Индия за смяна на името