Отборите от Формула 1 ще трябва да се подготвят за изключително неблагоприятни условия по време на Гран При на Мексико. Недостатъчното притискане към асфалта на „Аутодромо Ерманос Родригес” и без друго е голям проблем, но сега той ще се усили, тъй като прогнозите сочат непрекъснати валежи в хода на целия уикенд.

Люис Хамилтън (Мерцедес) има шанс още сега да подпечати своята 6-а шампионска титла при пилотите, като за целта му е необходимо да спечели 12 точки повече в сравнение със своя съотборник и единствен конкурент Валтери Ботас. В миналото британецът успя да подпечати два от своите трофеи тъкмо в Мексико и сега има шанс за трети пореден.

Това обаче е свързано с вкарването на известна доза риск при пилотирането на колата, а ако прогнозите за времето се сбъднат, не е изключено да видим и по-умерен подход от Мерцедес. Според метеоролозите шансът в петък да вали по време на първите 2 свободни тренировки е 60 процента. За събота и неделя вероятността се покачва до значителните 80 процента.

Много е вероятно валежите над Мексико Сити да стартират още в четвъртък вечер, което значи, че пистата ще е мокра за първата свободна тренировка. Като се има предвид, че температурата ще е относително ниска за региона – 21 градуса по Целзий – то и изсъхването на асфалта няма да се случва много бързо.