Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо бе дисквалифициран и загуби второто си място от Гран При на Автралия. След разследване на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) австралиецът и неговият тим са нарушили новото правило за ограничението при горивото.

Процедурата продължи няколко часа и след като бяха изслушани всички, стюардите на надпреварата обявиха, че резултатите на Рикардо няма да бъдат зачетени.

През 2014 година колите във Формула 1 имат лимит от 100 килограма максимално количество гориво в колата по време на състезание, което е драстично намаление спрямо 140-150-те килограма от предишните сезони. Освен това сега колите имат и ограчиние в дебита на гориво към двигателя, което не трябва да надвишава 100 кг в час.

Разследването е установило, че болидът на Рикардо постоянно се е движел извън границите на позволеното. От Ред Бул веднага обявиха, че ще обжалват решението за дисквалификацията.

Заради нея второто място в днешния старт се присъжда на Кевин Магнусен от Макларън, а трети става неговият съотборник Дженсън Бътън.