Нико Росберг спечели първия старт за сезона във Формула 1. Пилотът на Мерцедес даде чудесна заявка, след като пое инициативата от самия старт и не изпусна лидерството до финалната обиколка за Гран при на Австралия.

Нико Росберг бе с трети стартов номер, но успя да направи чудесна надпревара и триумфира. След него се нареди Даниел Рикардо с Ред Бул, а на трето изненадващо застана Кевин Магнусен с Макларън.

Миналогодишният победил на пистата в Австралия Кими Райконен с Ферари финишира на 8-о място.

Големите аплодисменти отидоха при втория в подреждането Даниел Рикардо, който пред родна публика успя да се качи на почетната стълбичка. Пилотът на Ред Бул пресече финалната линия на 24,5 секунди след победителя.

Действащият световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел с Ред Бул получи проблем в двигателя в самото начало на надпреварата.

Стартиралият от пол-позишън Люис Хамилтън също не успя да завърши Гран при на Австралия, след като бе „подведен“ от двигателя на болида си още в третата обиколка.

Челната шестица в Австралия оформят Дженсън Бътън (Макларън), Фернандо Алонсо (Ферари) и Валтери Ботас (Уилямс). Нико Хюлкемберг с Форс Индия завърши на седма позиция, следван от Кими Райконен (Ферари), Жан-Ерик Верн (Торо Росо) и Данил Квят (Торо Росо).