След като катастрофира сериозно по-рано през деня, пилотът на Маруся Мария де Вийота вече е в съзнание, като продължават медицинските прегледи в болницата.

На пистата „Дъксфорд Еърфилд“ испанката се удари в товарната рампа на един от камионите по поддръжката, като в момент на сблъсъка главата й се намирала на едно ниво с рампата. Нейните съотборници веднага опитали да й помогнат, но им трябвали 15 минути, за да извадят 32-годишната Де Вийота от премазания болид.

Състезателката бе откарана в болница „Адънбруукс“ в Кембридж, където в момента лекуват травмите по лицето и главата й. Пълният размер на нараняванията все още не е известен, но последната информация от медицинското заведение е, че тест пилотът на Маруся е в съзнание.

„След като Мария пристигна в болницата в 10,45 ч. местно време, тя получи най-добрата медицинска помощ. В момента тя е в съзнание, като медицинските прегледи продължават. Отборът ще изчака резултати от тях, преди да излезе с ново изявление. В момента нашият приоритет е Мария и нейното семейство“, съобщиха от тима от Формула 1.