Мениджърът на Ферандо Алонсо – Флавио Бриаторе породи още спекулации около катастрофата, която пилотът на Макларън претърпя по време на един от предсезонните тестове. В резултат неговият клиент ще пропусне първия старт за сезона в Австралия, а италианецът заяви, че причината най-вероятно е повреда в автомобила.

„Той катастрофира без видима причина“, коментира Бриаторе пред италианска телевизия. „Дори не беше драматично. Ударът не беше тежък. Трябва да видим дали не става въпрос за проблем в управлението“, каза той по отношение на сблъсъка, заради който в крайна сметка Алонсо няма да участва в първия старт за Гран При на Австралия.

„Нямаме подобна информация от страна на Макларън. При инцидента, ако сте го гледали, не ви идва кажете „Мама миа, какъв удар!“. По-скоро приличаше на такъв, какъвто виждаме през по-голяма част от времето.“

„Ъгълът, по който колата се удари в стената, беше лош за Фернандо. Имаше неприятен контакт.“

„Ако Фернандо е имал проблем, сърдечен проблем, малък удар, кръвен съсирек... Такова нещо може да се случи и на най-големия спортист. Ние обаче видяхме, че всички изследвания по тази линия бяха негативни. Ако Фернандо е имал проблем, докторите щяха да го открият. Ако е припаднал за малко, те щяха да разберат. Ние прекарахме часове в прегледи при най-добрите специалисти в Европа“, завърши Бриаторе.