Ръководството на тима от Формула 1 "МакЛарън" потвърди, че Фернандо Алонсо временно е загубил паметта си след катастрофата по време на тестовете в Испания в края на февруари. От отбора обаче отрекоха публикациите в медиите, че двукратният световен шампион е забравил, че е пилот от Формула 1.

Испанският вестник "Ел Паис" написа в четвъртък, че Алонсо трябвало да отговори на стандартни за подобни случаи въпроси - кой е, с какво се занимава и какво иска да постигне. "Аз съм Фернандо, карам картинг и искам да да стана пилот във Формула 1", заявил той.

Алонсо не си спомнял нищо след 1995-а година. Спортният директор на "МакЛарън" Ерик Булие каза за телевизия "Скай спортс", че Алонсо е претърпял "нормално сътресение" с временна загуба на памет.

"Не е толкова драматично, колкото можете да прочетете в медиите. Всичко се връща към нормалното", добави той. Французинът добави, че Алонсо е разочарован от факта, че няма да участва в първия старт за сезона на 15-и март в Австралия.

"Испанецът премина медицински тестове за реакции и памет и вече всичко е нормално", каза още Булие.

Алонсо, който прекара три нощи в болница след катастрофата в Барселона, се пошегува с историите за амнезията си вчера.

"Обратното броене започна. 30 минути на колело, 30 в басейна, 30 във фитнеса. Малайзия е едно от най-тежките състезания, така че ще бъда готов на 100 процента", написа испанецът в профила си в "Туитър".