Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо намали значително оптимизма си преди последното състезание за сезона във Формула 1, като разкри, че контузията в гърба и непрестанните главоболия го карат да се чувства изтощен.

Проблемите на испанеца започнаха, след като той премина с голяма скорост през бордюрите на пистата в Абу Даби. Въпреки че кара с превръзки в САЩ, той все пак успя да се пребори за 5-ото място в неделя.

„Уморен съм“, заяви Алонсо. „Уморен съм. Нямах и добра подготовка за това състезание. Една седмица само лежах на дивана или в леглото вкъщи с непрекъснато главоболие.“

„Състезанието беше доста изстискващо и не беше леко. Трябваше да боря през цялото време, затова сега се чувствам отпаднал физически. Чувствах се стресиран през целия уикенд от битките и всичко останало.“

„Дано в Бразилия се чувствам малко по-добре, да съм по-малко уморен и да се насладя повече на уикенда. Ние обаче имаме определени цели за състезанието там, които имат общо с шампионата при конструкторите, така че няма да се състезаваме за удоволствие“, допълни Алонсо.