Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че вече не се оплаква от никакви болки и напълно готов да участва в Гран При на Китай. За целта той все пак трябва да получи разрешение от лекарския екип на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) .

Двукратният световен шампион не получи такова за предишния кръг от шампионата в Бахрейн, когато медицинските тестове установиха белодробен пневмоторакс и пукнати ребра след зверската катастрофа, която състезателят преживя в Австралия. Сега испанецът трябва да мине по същия път, за да може да кара в Шанхай, като този път надеждите му изглеждат доста по-солидни.

Шефът на Макларън молил ФИА да пусне Алонсо на пистата в Бахрейн

„Чувствам се добре“, коментира Алонсо. „Всичко е окей. В Бахрейн бях на 100 процента психически готов да се състезавам, но физически все още изпитвах много болки. Най-малкото бях готов да проверя дали мога да надмогна болката.“

„До този момент ситуацията се подобри в пъти. Сега съм готов да карам на 120 процента във физическо отношение. Не изпитвам никаква болка през последните дни. Тренирам по обичайния си режим вече 2 седмици – тичам, карам колело, играя голф, тенис.“

„Важното е, че вече спя нормално, защото в първите 10 дни след Австралия можех да го правя само на една страна. Не беше много удобно. От Бахрейн досега има голямо подобрение. Готов съм“, заяви Алонсо.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS