Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо вярва, че ще може да се завърне към задълженията си в предстоящото Гран При на Китай.

Испанецът пропусна вторият старт за сезона в Бахрейн, след като лекарите на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) отчетоха, че все още не е напълно възстановен от зрелищната и много опасна катастрофа, която претърпя в Австралия. Младият Стофел Вандоорн зае мястото на двукратния световен шампион през отминалия уикенд, ала 34-годишният испанец се надява отново да бъде на линия за тима си.

Алонсо: Формула 1 трябва да е за истински мъже

„Да, той може да се завърне“, каза състезателният директор Ерик Булие. „Той отново трябва да премине през някои прегледи на ФИА, а после те ще решат дали ще му разрешат или не. Да, за него беше дразнещо да не може да кара, но това е опит. Фернандо се наслади на това да бъде до отбора и направи някои доста хубави коментари по радиото.“

„Вандоорн след всичко, през което премина, може да става единствено по-добър. Ако той се състезава отново, което не си пожелавам, но ако се наложи, отборът е уверен, че момчето ще си свърши работата“, добави Булие.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS