Шефът на Макларън във Формула 1 е опитал да убеди Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) да разреши на Фернандо Алонсо да участва в днешната квалификация и утрешното състезание в Бахрейн.

В четвъртък испанският пилот премина медицински прегледи, които бяха задължителни предвид тежката катастрофа, която претърпя в Австралия в дебютното състезание от сезона. Лекарите на ФИА установиха, че състоянието на двукратния световен шампион не е достатъчно добро и му забраниха да участва през уикенда.

Още вчера камерите забелязаха Рон Денис, който по принцип няма официална роля по време на състезанията, да снове в бокса, а по-късно той е отишъл да обсъди с маршалите и медицинския делегат професор Жан-Шарл Пиете дали Алонсо не би могъл все пак да кара вместо дебютанта Стофел Вандоорн.

Денис в същото време е отправил питания относно протокола, който доведе до лекарската забрана за испанеца. Не е много ясно дали всички в лагера на Макларън подкрепят действията на Денис, които биха имали тежко отражение върху психиката на младия Вандоорн.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS