През 2010 година Катар спечели правото да бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2022 и започна сериозна работа по изграждането на нов град на 23 километра северно от Доха.

За 12 години Лусаил се превърна в един футуристичен град, който ще приветства феновете на футбола на предстоящото световно първенство. Стадион „Лусаил“ ще приеме 10 мача от Мондиала, както и финала.

„Преди 10 години нямаше какво да се види, а сега е цял град. Много футуристичен град, с много интелигентни системи, които помагат при обозначаването и намирането на пътя, а също така се грижат и за сигурността и трафика. Градът разполага с много системи за контрол на енергията“, един от отговорните с проекта - Тамим Ал Абед.

В предаването „Катар ни очаква“ по DIEMA SPORT 3 ви представяме чисто новия град и един от най-луксозните стадиони в света.

Мачовете от Мондиал 2022 ще се излъчват на живо в каналите на Нова Броудкастинг Груп и по БНТ. Следете всичко най-интересно и в специализирания сайт на Gong.bg, посветен на световните финали в Катар.