Стадион „Ал Баит” се на намира на около 35 км от Доха. Съоръжението ще приеме цели девет двубоя от Мондиал 2022, като в това число и мача на откриването между домакините от Катар и Еквадор на 20 ноември.

„Ал Баит” е вторият по големина стадион в Катар с капацитет от 60 000 места. Разполага с подвижен покрив, който обхваща всички седящи места на съоръжението.

ВИЖТЕ УНИКАЛНАТА ВИЗИЯ НА "АЛ БАИТ"

Архитектурата на стадиона е вдъхновена от традиционните номадски народи в Катар и най-вече техните палатки. Покривът на съоръжението наподобява именно тях.

Стадионът също разполага с няколко луксозни апартамента и стаи с балкони с изглед към терена.

След края на първенството в Катар, капацитетът на съоръжението ще бъде намален почти наполовина, като ще бъдат премахнати местата от горния етаж на стадиона. Седалките ще бъдат дарени на други държави или ще намерят място в инфраструктурата, която трябва да се изгради за Азиатските игри през 2030 година.

На мястото на освободените места на стадиона ще бъде открит луксозен петзвезден хотел, както и търговски център.

„Ал Баит” бе официално открит на 30 ноември 2021 година с мача от Арабската купа между Катар и Бахрейн. Двубоят бе посетен от самия емир на Катар, както и президента на ФИФА Джани ИНфантино и редица държавни глави.

Освен мача на откриването между Катар и Еквадор, стадионът също ще приеме двубоите Мароко – Хърватия, Англия – САЩ, Испания – Германия, Нидерландия – Катар, Коста Рика – Германия, както един 1/8-финал, един четвъртфинал и един от полуфиналите.