Стадионът Ал Тумама е един от осемте, които са построени за Световното първенство по футбол в Катар. Съоръжението се намира в град Ал Тумама, близо до международното летище Хамад. 

Архитектурният дизайн е дело на главния архитект на Арабското инженерно бюро - Ибрахим Джайда, който черпи вдъхновение от традиционната шапка - "Taqiyah", която се носи от мъже и момчета в Близкия изток. Конструкцията сама по себе си е впечатляваща, а 50 000 кв. метра (540 000 кв. фута) обществен парк ще заобикаля стадиона. 

Ал Тумама е с капацитет от 40 000 места, като вече бе обявено, че след Световното първенство в Катар половината от седалките на стадиона ще бъдат премахнати и ще бъдат дарени на други страни. Строежът започва още през 2017-та година, а официалното откриване на стадиона бе на 22 октомври 2021 година, като на терена вече са се изиграли няколко мача. През 2021 година, игрището в Ал Тумама бе домакин на шест мача от Арабската купа на ФИФА, като там се проведе дори полуфинала между домакина Катар и Алжир.

Ето кои мачове от Мондиал 2022 ще се проведат на стадион Ал Тумама:

Сенегал - Нидерландия (21 ноември)

Испания - Коста Рика (23 ноемвреи)

Катар - Сенегал (25 ноември)

Белгия - Мароко (27 ноември)

Иран - САЩ (29 ноември)

Канада - Мароко (1 декември)

1/16 финал (4 декември)

Четвъртфинален мач (10 декември)