Очакват ни любопитни сблъсъци в петия ден на Мондиал 2022, но със сигурност двубоят, който привлича най-много интерес е Бразилия – Сърбия. Срещата затваря днешния ден от 21:00 часа.

Днес, под лупа, поставяме сръбския нападател – Душан Влахович. 22-годишният футболист на Ювентус има 6 гола и 1 асистенция в Серия А, докато в Шампионска лига е взел участие в пет мача и има един гол и една асистенция на сметката си. В италианския шампионат той е записал 854 минути за "бианконерите" - в 10 мача. Сърбинът има сериозен принос към попаденията на Ювентус. Самият Влахович нанася средно по три точни удара към врата на противника, а едно от големите му оръжия е играта във въздуха. Все пак, сърбинът е висок малко над 1.90 см.

Ключовите подавания също не липсват от неговата игра. Въпреки всичко, Влахович си остава един типичен нападател, който да получи дълъг пас и да завърши атаката. Физиката, която има, определено му помага. Силата му е в завършека на атаката и във въздушните битки. Не му липсва техника и бързина, както и финалното подаване, когато такова е нужно. Слабостта на сръбския футболист се крие в дефанзивен план, където той не допринася много, но все пак за един нападател е нормално.

Душан Влахович

източник: Sofascore

Виждали сме Влахович да изпитва и проблеми при задържането на топката и в моментите, когато трябва да се надиграва един срещу един със защитник на противниковия отбор. Със сигурност има как да подобри играта си, но да не забравяме, че той е все още млад и тепърва ще се развива. Нападателят трябва да поработи върху центриранията си и точните подавания, тъй като в момента поддържа около 71% успеваемост на подаванията в Серия А.

В transfermarkt нападателят е оценен на 80 милиона евро. Той се присъедини към „старата госпожа“ от тима на Фиорентина, а кариерата си е започнал в сръбския Партизан, още като дете. Душан Влахович има общо 98 мача за „виолетовите“ - 44 гола и 7 асистенции, преди да се присъедини към Ювентус.

Влахович игра за Сърбия в Лига на нациите в последните две срещи на тима, в които отново записа гол и асистенция. Дебютът с националната фланелка той прави през 2020-та година и досега има 17 мача и 9 гола.

Как ще се представи Влахович на първото си Световно първенство? Предстои да разберем.